+31 (0) 6 50235600 info@euro-clean.nl

Reinigingsrobot

Het belang van zonnepanelen reiniging

 

Het belang van zonnepanelen reiniging
Constante vervuiling veroorzaakt door omgevingsinvloeden, stof, stuifmeel, mos etc. verminderen de opbrengst. Daarnaast kunnen bladeren, pollen en vogelpoep zich allemaal ophopen en de efficiëntie van het paneel verminderen. De onderste module van de collectorstructuur van het zonnepaneel is de eerste die wordt aangetast door ophopingen van algen en mos. Vooral bladeren kunnen vanwege hun grootte een verstoring van de prestaties veroorzaken. Bij agrarische bedrijven vind extra vervuiling door stof, ammoniak, vocht, soja en andere bestanddelen uit veevoer plaats. Zowel op schuin als horizontaal geplaatste panelen ontstaat te allen tijde vuil dat verwijderd moet worden. Dit kan oplopen tot een rendement verlies van wel 20%!

Het vuil kan ook de coating en afdichtingen aantasten waardoor binnentredend water het systeem kan beschadigen. De zonnepanelen worden vatbaar voor storingen en reparaties.

Daarnaast word bij vervuiling de levensduur van uw zonnestroom installatie ook 10% korter. Om dit verlies te voorkomen is het belangrijk om de zonnepanelen minstens 1 keer per jaar professioneel te laten reinigen.


Hoger rendement.
Het weer, verkeer, vogels en andere bevuiling op uw zonnepanelen zorgen voor rendementsverlies! Dit resulteert in een rendementsverlies tot wel 20%. Euroclean Bedrijfsdiensten is gespecialiseerd in het reinigen van zonnepanelen met de reinigingsrobot in combinatie met Osmosewater.

Dit zorgt ervoor dat de zonnepanelen optimaal blijven functioneren en daarnaast ook nog langer meegaan.

De kostprijs van het schoonmaken zal interessant zijn als dit binnen de kostprijs van het rendementsverlies blijft. Met de wetenschap dat een vervuild zonnepaneel tot 20% rendementsverlies kan leiden zijn de schoonmaakkosten niets vergeleken met het verlies van energieprestaties van uw systeem.

 

Duurzaamheid zonnepanelen.
Zonnepanelen hebben een duurzame manier van eigen energie opwekken. Dit is een dure investering geweest en het zou zonde zijn als dit zich niet terugbetaalt. Omdat het rendement van uw zonnepanelen snel achteruitgaat zonder reiniging, is het verstandig om deze regelmatig plaats te laten vinden. Dit zorgt ervoor dat de zonnepanelen goed blijven functioneren en ook nog langer meegaan. Op die manier krijgt u altijd zo veel mogelijk zonne-energie binnen, goed voor uw portemonnee en goed voor het milieu!

Wij vinden het milieu erg belangrijk. Daarom maken we uw zonnepanelen schoon zonder reinigingsmiddelen, maar met gedemineraliseerd water. Dit geeft een uitstekend resultaat.

Osmose water.
Wij zien in het reinigen met osmosewater dé oplossing voor vervuilende zonnepanelen. Het speciaal gefilterde osmose water is milieuvriendelijk. Osmosewater is door een speciaal filterproces volledig ontdaan van alle kalk en andere mineralen. (zoals bv, magnesiumzout). Wat er overblijft, is puur water, welke perfect is geschikt voor de reiniging van zonnepanelen. Osmose water heeft verschillende kwaliteiten:

•hoog oplossend vermogen van vuil en sterk reinigend effect.
•Geen inzet van chemie, dus bijzonder milieuvriendelijk.
•Behandelde oppervlakken blijven langer schoon.
•Verbind zich direct met vuil, dat snel wordt weggespoeld.
•Zelfs in de zon vlekvrije en streeploze droging.

Oplossingen.
Euroclean Bedrijfsdiensten heeft een oplossing voor verschillende PV installatie`s bijvoorbeeld:

 • Zonneparken
 • Platte daken van Bedrijfshallen
 • Stal daken ( agrarische sector)

Wilt u een deze bovenstaande locaties laten schoonmaken? Wij beschikken over een robot die speciaal is ontworpen voor het reinigen van zonnepanelen op daken en zonneparken.

 • Wilt u dat uw zonnepanelen altijd zo goed mogelijk functioneren?
 • Wilt u te allen tijde blijven profiteren van een uitstekend rendement?
 • Wilt u dat uw zonnepanelen een lange levensduur hebben?

  Laat uw zonnepanelen dan reinigen door Euroclean Bedrijfsdiensten, wij zijn gespecialiseerd in het reinigen van zonnepanelen met een reinigingsrobot.

  Reinigingsrobot.
  Euroclean Bedrijfsdiensten beschikt sinds begin 2021over een reinigingsrobot welke special is ontworpen voor het reinigen van Zonnepanelen op daken en zonneparken, die moeilijk toegankelijk zijn. De zeer efficiënte borstels, mobiliteit van de reinigingsrobots en het gebruiksgemak van onze robot zorgt ervoor dat de panelen vlekkeloos worden gereinigd. Dat is sneller dan handmatig reinigen en met 75 procent minder water en consistent grondige resultaten. Dus zelf voor grotere installaties in de zwaarste vervuilingomstandigheden kunt u bij Euroclean Bedrijfsdiensten  terecht.

  WAT KLANTEN ZEGGEN..

  Met plezier vertellen wij over één van onze tevreden klanten: Van der Valk Hotel Restaurant de Cantharel in Apeldoorn. Voor deze vestiging van de bekende hotelketen verzorgen wij al vele jaren de totale glasbewassing. Het schoonmaken van de ramen aan de binnen- en buitenzijde. In overleg wordt telkens gekozen voor het bewassen van de ramen op tijden die het de klant het beste uitkomt.

  Dat vereist een strakke planning en daar zijn wij goed in.